Αυξήσεις “ΦΩΤΙΑ” σε γαλακτοκομικά, λάδι και ψωμί μέσα σε έναν χρόνο
- Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στα τρόφιμα τον Νοέμβριο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,5% από 9,1% τον Οκτώβριο του 2022.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον
Νοέμβριο, σε διάστημα ενός έτους, καταγράφηκε αύξηση 15,0% στην ομάδα
«Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά».
Την «κούρσα» των ανατιμήσεων
σε ετήσια βάση, οδηγούν η κατηγορία «γαλακτοκομικά
και αυγά» με αύξηση 25,3% τον Νοέμβριο του 2022 σε σχέση με
έναν χρόνο πριν, «έλαια και
λίπη» με 20,4%, «ψωμί και
δημητριακά» με 18,7%.
Ακολουθούν τα «κρέατα» με 16,7%, «λοιπά τρόφιμα» με 12,6% και «λαχανικά» με 12,6%.
Στη σύγκριση των τιμών του Νοεμβρίου 2022 με τον Οκτώβριο του 2022 στην
ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 0,9%.
Σε διάστημα ενός μηνός καταγράφηκαν ανατιμήσεις: 4,5% στους χυμούς
φρούτων, 4,4% στο γιαούρτι, 4% στα κατεψυγμένα λαχανικά, 3,4% στα νωπά φρούτα,
3,2% στο ελαιόλαδο.
Μείωση 7,2% καταγράφηκε ωστόσο στην κατηγορία των ζυμαρικών και 4,4% στα νωπά λαχανικά.
0 Σχόλια